Home » Voorbereiding » Ben ik Fit

Het belang van een goede voorbereiding

Gezond leven helpt mee aan een goede voorbereiding op deze wandelprestatietocht. Op de informatieve website van de Vereniging voor Sportgeneeskunde vindt u een on-line risico-check op hartproblemen en informatie specifiek voor wandelaars van de Vierdaagse. Op de website van de Hartstichting vindt u algemene informatie over een gezonde leefstijl. Wandel verantwoord en neem uw gezondheid serieus! Bezoek deze websites en doe de anonieme risico-check.

Verantwoordelijkheden

De gebeurtenissen tijdens de - onvoltooide - 90ste Vierdaagse in 2006 hebben zowel de organisatoren als de deelnemers met hun neus op de feiten gedrukt. Van verschillende kanten, en niet in de laatste plaats door de onderzoekscommissie onder leiding van drs. Loek Hermans, is gewezen op de verantwoordelijkheden die liggen bij zowel de wandelaars als bij de organisatie van de Vierdaagse. Om zo min mogelijk aan het toeval over te laten, worden die verantwoordelijkheden hier nog eens aangestipt.

De Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen is met nadruk een wandelprestatietocht. Stichting DE 4DAAGSE wijst als organisator de deelnemers aan de Vierdaagse op hun eigen, individuele verantwoordelijkheid. Deelname aan de Vierdaagse is voor eigen risico. Bij inschrijving voor de Vierdaagse accepteert de deelnemer reglementen en protocollen die voor een goed verloop van de Vierdaagse door het bestuur zijn vastgesteld.

Deelnemers aan de Vierdaagse dienen zich hun eigen individuele verantwoordelijkheid goed te realiseren, zelf alle voorzorgen met betrekking tot lichamelijke conditie, training en voorbereiding, kleding en schoeisel, voeding en drank in acht te nemen en desgewenst verzekeringen af te sluiten. Ook het besluit om tijdens de Vierdaagse de deelname te beëindigen, behoort tot ieders eigen individuele verantwoordelijkheid. Bij twijfel over gezondheid en/of lichamelijke conditie; raadpleeg een arts!

Mocht u tijdens de Vierdaagse een beroep moeten doen op de Medische dienst van de Vierdaagse dan is het goed om te weten of u medicijnen gebruikt en welke medicijnen dit dan zijn. U kunt hiervoor een medisch paspoort gebruiken.