Home » Routes » Dag 1

De dag van Elst

 

De eerste wandeldag brengt je naar de Betuwe. Je wandelt over de beroemde dijk tussen Lent en Oosterhout, langs groene boomgaarden en door fraaie dorpjes. In doorkomstplaats Elst kleuren ballonnen, vlaggen, banieren en feestende toeschouwers alles blauw. Een knipoog naar de twee machtige rivieren Waal en Rijn

 

Blauwe Dinsdag

 

Al vroeg loop je over de Waalbrug de Betuwe in. Op de dijk tussen Lent en Oosterhout zie je links de verrassende ‘skyline’ van Nijmegen. In Elst is het Blauwe Dinsdag. Het dorp maakt een feest van jouw doorkomst. Dweilorkesten, straatzangers en orkesten, in het blauw versierde centrum word je elke meter muzikaal begeleid. En toegejuicht door volle terrassen en duizenden toeschouwers. Wandelen door Elst is een feestje.

 

De schoonheid van de Betuwe

 

Je wandelt langs groene boomgaarden, weilanden, strandparken en water, heel veel water. Geniet van de vergezichten en ontdek de Betuwe! Onderweg kom je door de pittoreske dorpjes Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Lent.  In het ‘Zwitserse’ Bemmel komen alle afstanden weer samen voor de laatste kilometers  en buigen wij af terug naar kamp Heumesoord.